A karácsonyi teríték |
Évente érdemes eltervezni, hogy milyen színeket használunk majd, mert a következő évben más-más hangulatot alkalmazhatunk. Lehet vörös-zöld-arany kombináció, ezüst-kék, fehér-arany, csontszín-lila-arany és még számtalan variáció. Amelyik mellett döntünk, olyan színű kellékeket, kiegészítőket vásároljunk, és az ezekhez illő étkészlettel terítsünk.
A karácsonyi teríték talán a legfényűzőbb valamennyi között. Ilyenkor elővesszük az értékes, régi porcelánkészletet, az aranyozott, vagy ezüst evőeszközöket. Fontos a kompozíciót előre megtervezni.
Tippek
Karácsonykor minél több gyertya ég, annál szebb, de égő gyertyát soha ne hagyjunk magára. Gyönyörű dísz az asztal közepére állított, hosszú gyertyacsokor, esetleg körülöttük rövidebb gyertyákkal, a kompozíciót pedig apró mécsesek keretezhetik. A gyertyák színe igazodjon a teríték árnyalataihoz és a karácsonyfa alaphangulatához.
A karácsonyi díszítés ismétlődhet az ebédlőszekrényen, frízként folytatódhat az ablak- és ajtókeretek fölött. A színes díszek mellett dekorációs elem lehet még a mézeskalács, szárított füge, narancskarikák, aszalt gyümölcsök, szaloncukor és egy kosár alma. Ezeket kis kosárkákban, üveggömbbe helyezve vagy valamilyen motívum szerint elrendezve sorakoztathatjuk az ünnepi asztalon. Mivel a dekoráció több napra szól, ezért számítsunk arra, hogy az ehető díszek megfogyatkoznak, pótoljuk a hiányokat vagy rendezzük át a kompozíciót.
|