advert 1
advert 2
advert 3
Mire jó a csipkebogyó?
2010. október 13. szerda

  A csipkebogyó a vadrózsa termése. A vadrózsa bokrok erdőszélen, cserjés domboldalakon, elvadult kertekben, kerítés mellett nőnek és érlelik be a gömb, tojás, vagy körte alakú és mindig tűzpiros álbogyóikat. Ezeket ősszel, a fagyok előtt, érett állapotban, de még keményen ajánlatos begyűjteni. Hogy mire valók?

 

 

 

 

  A friss bogyóhúsnak igen magas a C-vitamin tartalma.  A megszárított gyümölcshúsból elsősorban téli teát főznek, amely nem csupán kellemes ital, de csökkenti a magas vérnyomást, gyógyítja a bélhurutot és javítja az emésztési folyamatot. A csipkebogyóból jóféle bor, pálinka, likőr, lekvár és szörp is készíthető.

 

  Azonban dekorálhatunk is vele, hiszen a csodálatos piros bogyók nagyon jól érvényesülnek szinte minden környezetben.

 

kép forrása

 

 

 

 kép forrása

 

 

 

kép forrása

 

 

 

 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

szelibernadett


Ha Te is

- szeretsz szép dolgokat alkotni,

- szeretsz kreatívkodni,

- szeretnél magadnak igazi otthont, akkor összegyűjtöttem Neked rengeteg ötletet és inspirációt, hogy segíthessek.

  

Szeli Bernadett

szelidesign@gmail.com 

 



 

Ez a webhely cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Ha többet szeretne megtudni a sütikről, azok kezeléséről és letiltásáról, olvassa el a kapcsolódó tájékoztatót: cookiepolicy.

EU Cookie Directive Module Information